Schakt Matt

Eftersom snickeriet har tagit lite paus har vi kört igång nästa projekt - uteplats på västsidan av huset. Vi har tänkt att lägga ut ett trädäck längs hela västsidan som sträcker sig från ytterdörren (på bilden nedan) till altandörren. Men först av allt måste resterna av den gamla altanen grävas bort och hela ytan schaktas ur.

Eftersom jag blev framgångsrikt "vaccinerad" mot att åta mig större grävprojekt beväpnad enbart med spade och envishet, så anlitade jag en markanläggningsfirma för detta jobbet.



Utgrävningen klar efter en dags arbete med en grävare, ivrigt påhejjad av vår två-årige grabb Gustav (som gillade gräv-maskinen skarpt).



Längs kanten har vi satt en stenmur som har dräneringsrör bakom för att fånga upp vatten och leda bort den innan det kommer ner mot grunden på västsidan. Detta för att minska belastningen på grunden något.



Den gamla sneda murade trappan är ersatt med en stentrappa. Vi funderar på att sätta en pelare till höger om trappan också, om inte annat för symmetrin skull.

RSS 2.0