-"Vi hade iallafall tur med vädret"

Taket i vårt trapphus har varit ett stort problem och det visade sig tyvärr att den ombyggnation av taket som vi gjorde för 5 år sedan inte funkade till 100%.

Vi hade tänkt att göra ett takbyte i samband med tillbyggnaden på andra våningen, men vi beslutade att byta halva taket redan nu och ta andra hälften i samband med tillbyggnaden.



För att förenkla transporten har jag tagit ned takpannorna (någorlunda) hela med en taklift.



Eftersom det mesta verkar vara svårt, så visade det sig att råsponten var för gammal och av dålig kvalitet så den var knastertorr och sprack när man gick på den. Bort med den m.a.o.
Överaskning #2 visade sig vara när snickaren tyckte att takstolarna var underdimensionerade, vilket syntes väldig tydligt när taket var borta - taket hade satt sig 5 cm på mitten. Mittersta takstolen var kluven mitt itu och vilade mot murstocken.
Då vi inte var så sugna på ett komplett taklyft får vi bygga på och staga upp takstolarna på ena sidan nu och ta hand om andra sidan senare.



Takstollarna(!) är fixade och råsponten på plats. Eftersom det är så varmt att det inte går att gå på takpappen har snickaren fått pappa och sätta läkt i varv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0