Skrutthus - en bygg-blogg

Hej,

Välkommna till min blogg. Den kommer att handla om min och min sambos hus.

Historien bakom är säkert identisk med många nyblivna föräldrars historia; bodde i lägenhet i centrala Göteborg (Vasastan) när vi fick vårt första barn och kom snabbt fram till att vi inte ville låta vårt barn växa upp i en miljö där alla grönområden var inringade av högtrafikerade leder, krogar med fyllevrål på kvällar och nätter och en bakgård som stank piss varje söndag morgon och som enbart kunde erbjuda överfulla soptunnor, övergivna cyklar och folkilskna måsar att leka med.
Vi gjorde visserligen några försök att byta till en mer passande lägenhet i stan, men det hela slutade med att vi gjorde ett snabbt bostadsbyte till en lägenhet i Kallebäck och började leta hus på allvar. Det är förvånandsvärt svårt att bli av med en bostadsrätts 3:a i Vasastan på 98 kvm med 3.5 m takhöjd och stuckatur i alla rum... Lägenheten är för liten för en familj och för dyr för en ensamstående.

Eftersom vi ville bo i ett gammalt hus lagom långt från stan blev det att i princip dra en cirkel med en passare runt stan och börja husknarka... Vi var på visningar 2 ggr i veckan i 1.5 år eller nåt.

Ju mer vi tittade på gamla hus som var nyrenoverade så kom vi på att "detta kan vi göra bättre" och framför allt, "precis så som vi vill ha det".

Det hela slutade med ett köp av ett helrenoveringsobjekt för c:a en miljon, vilket  kändes helt OK år 2003 (nyförtiden är det rena fyndet!). 120 kvm boyta  och 1300 kvm  tomt.
Skrutthuset vinter 2004

Hoppas ni tycker det är lika kul att läsa om vedermödorna som jag tycker att det är kul att dokumentera och kommentera dem...

När det känns som allra tyngst så är skrivandet ren terapi :)

/Tommy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0