Rörigt

Just nu är det färdigställandet av trägolvet som gäller. Detta innebär att all el, värmerör, lagningar av grund och tätningar mot syllar måste vara klart.

Rent generellt ser grunden och bjälklaget väldigt bra ut, det är bara mindre skador där möss och råttor har lämnat spår efter sig. Det har inte varit så mycket fukt utan allt trä är friskt. Dock är allt skevt och det gamla golvet lutade åt alla håll samtidigt....



Furugolvet är pappat så långt som det är lagt för att skyddas mot smuts och skador. Framför rörspisen kommer det ligga ett gnistskydd i golvet i mosaik, som skall ha ett försänkt foder runtom, därav snickeriet i golvet på bilden.

Rörspisen har fått lite stryk under rivningen, så att putsningen måste fixas till, men det gör vi i samband med att vi låter putsa upp murstocken på slutet.



Ett av fönstren skall tas bort och ersättas med en altandörr, så värmelednngsrören förläggs i bjälklaget istället för att ringla längs väggen. Isoleringen runt rören är till för att undvika kondens på rören som sugs upp av mineralullen.

Tak och golv

Hejja,

Äntligen är taket på plats och golvet inte långt därefter (iallafall i matsalsdelen). Det har varit en tuff vecka med pendling mellan tillfälligt boende, skola, jobb, byggvarufirmor, jobb, skola, jobb, huset samt slutligen tillfälligt boende där man kraschat.



Golvet är klart i halva matsalen än sålänge. Med lite framflyt så kan vi flytta tillbaka till helgen. Dock kommer inte hela golvet vara klart, så det blir till att täcka över med skivor så vi inte trampar igenom och ramlar ner i krypgrunden.
I helgen skall jag börja koppla ihop värmesystemet... Tills allt är sammankopplat får vi köra med byggfläktar och elradiatorer.

Snöflingorna jag såg i morse känns extremt ovälkommna just nu :-I

RSS 2.0