Farstun igen

Första delen av ombygganden av trapphuset är (nästan) klar nu, på utsidan iallafall. Nästan-nästan klar med andra ord. Eller kanske bara halvfärdig om man skall vara exakt. - och kanske bara knappt påbörjat på insidan?
Hursomhelst så blir resultatet jättebra.

Jag har lämpat tillbaka byggnadsställningen och det skall komma en grävgubbe och jämna av mark samt mura upp en mur på västsidan. Där skall det även byggas ett trädäck så att det blir en fin uteplats. Mer om detta senare...

Snabb utrymningsväg från ovanplanet.
Innerväggarna skall givetvis rivas och ett golv skall läggas in mellan våningsplanen. IR-detektorn skall flyttas ut på utsidan av huset, där den gör mer nytta :)
Lite isolering i väggarna kommer vi nog att kosta på oss också....

Det blir lite mer yta även i farstun, vilket är tacksamt. Det var trång innanför dörren när det stod en barnvagn där, men nu blir det lite mer yta för barnen att sprida ut skor, kläder, väskor samt leksaker på. 


HAKI

Jag var och hämtade en HAKI-ställning i veckan. Vilket as den är... Som tur får jag hjälp med att bygga och riva den vilket gör att jag bara behöver bekymra mig om att lasta och bära.





Vi breddar trapphuset en knapp meter i varje ände. Detta gör att utrymmena på både ovan- och bottenplan blir mer användbara. Men det är mycket jobb för liten yta. 


Tombola

Den gamla trotjänaren Mr Tombola Jr. har letat sig ut från friggeboden där den stått och slappat i nästan ett år. Anledningen till detta är att vi kommer att göra en mindre förlängning av trapphuset för att fixa lite mer plats på ovanvåningen samt öka på storleken på farstun. Vi sätter därför tre plintar som säkras i marken med en betongplatta.

Samtidigt fixar vi till golvet i farstun som inte blev så bra. Som det är nu så sviktar det, lite vilket gör att klinkerplattorna rör sig och fogen gröps ur.
 


Igår var jag och handlade reglar, beslag och isolering och friggeboden är ny fylld till gränsen.

RSS 2.0