Målrakan

Hej,

Nu börjar vi närma oss slutet på projektet med farstun.

I helgen och veckan har vi tapetserat och byggt klart förvaringslösningar och kopplat in taklampor, så nu går det faktiskt att använda utrymmet. Det innebär att vi slipper använda kök, matsal och vardagsrum som avlastning av skor, mössor, vantar, skoställ, barnvagn. Det är ett framsteg.

image154

Malin tapetserar. Tapeten heter Waldorf collection "Fern Trail" och kommer från Cole & Son.

image155

Hatthylla, väggkrokar, klädstång samt skohylla på plats. På gaveln mellan kapprum och ytterdörr fick spegeln från IKEA plats.

image156

Klinkergolvet blir förhoppningsvis mer lättstädat än plankgolv och mattor...

Det som är kvar att göra är sätta om några klinkerplattor som lossnat. Jag lade klinkern en natt när resten av familjen hade gått och lagt sig, tyvärr var jag lite snål med fixen på ett par ställen.

Sen är det lite jobb kvar med foder och golvlister samt bygga en sittbänk med förvaringskorgar (samma modell som är på hatthyllan).

Helgen är med andra ord räddad även denna gången ;-)


El och ren

Under veckan har två viktiga saker fixats;

All elektricitet är klar i farstun och vår tomt har rensats från 1/2 ton byggskräp.

Nu kvarstår det bara att:
- tapetsera
- sätta upp all förvaring (inhandlad och preparerad:-)
- koppla in elementet
- sätt de två sista dörrfodren
- golvsocklar skall sågas, målas och sättas upp
- pynta klart med speglar, lampor samt annat fissel.

Det fixar vi i helgen ......lätt!

Kapprum

Hepp,

Tapeter och allt material (förutom ekskivorna till förvaringsbänken) är inhandlat nu.

Så nu är det full rulle med att göra iordning  kapprummet med hyllplan.

image152

Listen som är skruvad i väggen är en konsol för skostället (ett elfa-galler som jag kapat till så att det passar precis mellan väggarna). Jag har börjat koppla ihop el och satt alla armaturerna. Det som är kvar är att koppla in ytterbelysningen.

image153

Här är konsolen för hatthyllan, målad och klar för att sätta i hyllplanet, som är en furu limskiva som jag sågat till, slipat och oljat in med linolja.
På hyllan skall det stå 3 st. förvaringskorgar och under den skall det sitta en klädstång. På väggarna hänger vi lite extra hängkrokar i vuxen- och barn-höjd. Nuff said...

Allt är väldigt vitt. Vi kanske målar vissa lister och andra detaljer i ljusgrått.

Målning

Häpp,

Här kommer två snabba inlägg på raken....

Vi håller på att måla för fullt, väggar och tak är grundmålade med lösningsmedelsbaserad grundfärg två lager och taket samt några lister skall grundas en vända till.

image150

På ovanstående bild ser man tydligt alla fogningar i takets pärlspont (mörka strängar). Taket skall som sagt var grundas en gång till....

image151

Detta taket är klart, det är bara listerna som skall grundas innan vi stryker på täckfärgen (kanske hinner vi det i helgen).

Kakel spektakel

Hola,

Kaklet är klart nu (det blev egenligen klart för över en vecka sedan, men jag har inte hunnit blogga :-O )

image149

Här är jag i full färd med att sätta plattor. För att få rätt bredd på fogen så använder jag kakel-snören. Funkar _mycket_ bättre än kakelkryss, som adderar ett litet fel längs varje platta och som gör att plattorna hamnar snett på slutet.

Fogning är klar också, men jag har ingen bild på det. Golvet är inklätt i papp just nu eftersom vi målar tak och väggar för fullt.

RSS 2.0